Technology Quiz Question With Answers

By | October 20, 2015

Technology Quiz Question With Answers:

Q 1 : Which of these is a documented hoax virus?
A: McDonalds screensaver B: Alien.worm
C: Merry Xmas D: Adolph
Answer : A
Q 2 : What is FMD?
A: FastEthernet Measuring Device B: Flashing Media Diode
C: Fluorescent Multi-Layer Disc D: Flash Media Driver
Answer : C
Q 3 : What does ICMP stand for?
A: Internet Connection Modem Protocol B: Intranet Control Message Program
C: Internal Conflict Management Program D: Internet Control Message Protocol
Answer : D
Q 4 : What is RISC?
A: Remodeled Interface System Computer B: Remote Intranet Secured Connection
C: Runtime Instruction Set Compiler D: Reduced Instruction Set Computer
Answer : D
Q 5 : The first graphical browser for the WWW was named:
A: Netscape B: Veronica
C: Mosaic D: Explorer
Answer : C
Q 6 : What is a MAC?
A: A Computer made by Apple B: Memory Address Corruption
C: Mediocre Apple Computer D: Media Access Control
Answer : D
Q 7 : What is the Websites code for the country United Kingdom?
A: GB B: UK
C: EN D: EG
Answer : B
Q 8 : What is the World Wide Web?
A: A computer game B: A software program
C: The part of the Internet that enables information-sharing via interconnected pages D: Another name for the Internet
Answer : C
Q 9 : In 1983, which person was the first to offer a definition of the term ‘computer virus’?
A: McAfee B: Smith
C: Cohen D: Norton
Answer : C
Q 10 : According to CNN, how much did Internet traffic increase between 1994 and 1996?
A: Two times B: Five times
C: Ten times D: Twenty-five times
Answer : D
Q 11 : What is the Websites code for the country Mongolia?
A: MN B: ML
C: MG D: MO
Answer : A
Q 12 : The abbreviation URL stands for:
A: User Regulation Law B: Unknown RAM Load
C: Uniform Resource Locator D: Ultimate RAM Locator
Answer : C
Q 13 : Which of the following is not a part of the Internet?
A: World Wide Web B: Email
C: CD-ROM D: HTTP
Answer : C
Q 14 : What is a spider?
A: A computer virus B: A program that catalogs Web sites
C: A hacker who breaks into computer systems D: An application for viewing Web sites
Answer : B
Q 15 : ARPANET, the precursor to the Internet, was developed by:
A: FAA B: Department of Defence
C: NATO D: UART
Answer : B
Q 16 : What is the Websites code for the country Colombia?
A: CO B: CM
C: CL D: CB
Answer : A
Q 17 : The IBM PC-XT was the first to include a hard drive. What was the capacity of this disk?
A: 20 MB B: 1.44 MB
C: 10 MB D: 750 KB
Answer : C
Q 18 : In what year did the Symantec Corporation first release Norton Antivirus?
A: 1990 B: 1995
C: 1988 D: 1997
Answer : A
Q 19 : The first web server was built in:
A: 1990 in Geneva, Switzerland B: 1985 in Berkeley, California
C: 1988 in Cambridge, Massachusetts D: 1947 in Berningham, UK
Answer : A
Q 20 : What is the Websites code for the country Spain?
A: SI B: SP
C: ES D: SN
Answer : C

Comment us your review about our articles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *