Sports Quiz Questions And Answers

By | October 21, 2015

Sports Quiz Questions And Answers:

Q 1 : Who among the Indian to win the Athletics Gold in 1998 Asian Games?
A: Kapil Dev B: Jyotirmoyee Sikdar
C: Sunita Rani D: P.T. Usha
Answer : B
Q 2 : The Olympic museum was opened at which of the following places?
A: Lausanne B: Istanbul
C: Athens D: Rome
Answer : A
Q 3 : S. Vijayalakshmi and Nisha Mohita are associated with
A: Badminton B: Tennis
C: Chess D: Table Tennis
Answer : C
Q 4 : The name of the Mascot for 1996 Olympics held at Atlanta was
A: Matari B: APPU
C: WHATZ IT D: Uncle Sam
Answer : C
Q 5 : The term ‘Tee’ is connected with
A: Badminton B: Golf
C: Bridge D: Polo
Answer : B
Q 6 : Crame Trophy Tennis final held in May 2003 was played between
A: Leander Paes and David Rickle B: John McEnore and David Rickle
C: Boris Becker and John McEnroe D: Boris Becker and Leander Paes
Answer : C
Q 7 : Major R.S. Brar is associated with
A: Boxing B: Golf
C: Equestrian D: Tennis
Answer : C
Q 8 : Who among the following was adjudged the Best Athlete of 14th Asian games held in Busan, South Korea?
A: Kosuke Kitajima B: Taufik Hidayat
C: Lee Bong – Ju D: Zaw Min Htwe
Answer : A
Q 9 : Vishal Uppal and Harsh Mankad won the Doubles of the ITF Men’s Futures Tournament in
A: Badminton B: Tennis
C: Football D: Volleyball
Answer : B
Q 10 : Prakash Padukone is associated with which games?
A: Cricket B: Table Tennis
C: Judo D: Badminton
Answer : D
Q 11 : Which of the following was the mascot of the Barcelona Olympic Games?
A: Cobi B: Doves
C: hodori D: Panda
Answer : A
Q 12 : The term ‘Butterfly Stroke’ is associated with
A: Wrestling B: Boxing
C: Kabaddi D: Swimming
Answer : D
Q 13 : ‘Ashes’ is the term associates with which sports?
A: Basketball B: Cricket
C: Hockey D: Volleyball
Answer : B
Q 14 : ‘Queens berry Rules’ is the name given to the rules in
A: Boxing B: Football
C: Tennis D: Cricket
Answer : A
Q 15 : Which of the following games is not included in the Olympic Games?
A: Skiing B: Cycling
C: Cricket D: Archery
Answer : C
Q 16 : Shiny Wilson is associated with which of the following games/sports?
A: Athletics B: Hockey
C: Swimming D: Cricket
Answer : A
Q 17 : The ‘Agha Khan Cup’ is associated with which game?
A: Badminton B: Hockey
C: Football D: Cricket
Answer : B
Q 18 : The Golf player Vijay Singh represents
A: Canada B: Fiji
C: Sri Lanka D: India
Answer : B
Q 19 : Which Indian Criketer was given the title ‘Tiger’?
A: Sunil Gavaskar B: Rahul Dravid
C: B.S. Bedi D: Mansur Ali Khan Pataudi
Answer : D
Q 20 : Jaspal Rana is in which of the following games?
A: Shooting B: Weight Lifting
C: Swimming D: Archery
Answer : A

Hope you like our first twenty sports quiz questions and answers sessions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *