Inventions Quiz Questions

By | October 13, 2015

Inventions Quiz Questions:

Q 1 : What George Pullman invented?
A: Sleeping (railway) car B: Airship
C: Box car (railway) D: Air brakes
Answer : A
Q 2 : What office item was invented by Bette Nesmith Graham in 1951?
A: Fax machine B: Stapler
C: Liquid Paper D: Copy machine
Answer : C
Q 3 : What item, originally called the ‘Whirlwind’, was invented by Ives McGaffey in 1869?
A: Blender B: Electric mixer
C: Washing machine D: Vacuum cleaner
Answer : D
Q 4 : When was the first Lionel trains manufactured?
A: 1920 B: 1890
C: 1901 D: 1944
Answer : C
Q 5 : What Frank Whittle invented?
A: Radar B: Ethyl gasoline
C: Sonar D: Jet propulsion
Answer : D
Q 6 : When was the Raggedy Ann doll patented?
A: 1915 B: 1920
C: 1919 D: 1911
Answer : A
Q 7 : FROZEN FOOD – Who discovered the first practical method of freezing food?
A: C. Birdseye B: F. Rozenosh
C: G. Findus D: R. Scott
Answer : A
Q 8 : Who synthesized the first wholly artificial gene?
A: Hargobind Khorana B: J.J. Thompson
C: Benjamin Franklin D: Meghnad Saha
Answer : A
Q 9 : For whom high heeled shoes were invented?
A: Cleopatra B: Queen Elizabeth I
C: King Louis the XIV D: King Charles II
Answer : C
Q 10 : What toy did George Lerner create for Hasbro company in 1952?
A: Sit and Spin B: Talking baby doll
C: Mr. Potato Head D: Hula hoop
Answer : C
Q 11 : Who invented Dynamite?
A: Sir Alexander Graham Bell B: Benjamin Franklin
C: Thomas Alva Edison D: Alfred B. Nobel
Answer : D
Q 12 : Who came up with the idea for INSTANT MASHED POTATO?
A: S. Tuberosum B: W. Raleigh
C: E. Asselbergs D: K. Edwards
Answer : C
Q 13 : William Frederick is credited with the invention of the modern frisbee in the mid 1950’s. In 1957 the Wham-O Company bought his idea and the rest is history. They named the toy after William Frisbie who was a ________?
A: Pie maker B: Owner of a pizza parlor
C: Student at Yale D: Ceramic plate designer
Answer : A
Q 14 : CORN FLAKES – Who made them first?
A: Nabisco B: Kellogg
C: Quaker D: Archers
Answer : B
Q 15 : Who developed the idea of Crop Rotation?
A: Potato Peterson B: Turnip Townsend
C: Cabbage Carlson D: Swede Svenson
Answer : B
Q 16 : For over 500 years, paper was only available and sold as single sheets. In 1902, an inventive Australian used half size sheets of paper, a bit of glue and cardboard to create the what?
A: Notepad B: Calendar
C: Notice Board D: Telephone Book
Answer : A
Q 17 : Who was the first person to patent the JET ENGINE?
A: F. Whittle B: C. Lindbergh
C: W. Histell D: B. Owings
Answer : A
Q 18 : Where were wigs first invented?
A: Japan B: France
C: Egypt D: China
Answer : C
Q 19 : Who invented the battery?
A: John Wilkinson B: Alessandro Volta
C: James Hargreaves D: Thomas Edison
Answer : B
Q 20 : Who invented Automobiles using gasoline?
A: Leo H Baekeland B: Karl Benz
C: Evangelista Torricelli D: Kirkpatrick Macmillan
Answer : B

Hope above mentioned Inventions Quiz Questions along with correct answer will help you do proper exam preparation. We will soon updates more question.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *