Famous Personalities Quiz – Questions & Answers

By | October 7, 2015

Famous Personalities Quiz:

Q 1 : Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?
A: Volleyball B: Tennis
C: Football D: Hockey
Answer : D
Q 2 : The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is
A: Ramanujam B: Rina Panigrahi
C: Raja Ramanna D: Shakunthala Devi
Answer : D
Q 3 : Who was known as Iron man of India?
A: Govind Ballabh Pant B: Jawaharlal Nehru
C: Subhash Chandra Bose D: Sardar Vallabhbhai Patel
Answer : D
Q 4 : What is common between Kutty, Shankar, Laxman and Sudhir Dar?
A: Film Direction B: Drawing Cartoons
C: Instrumental Music D: Classical Dance
Answer : B
Q 5 : Who is the father of Geometry ?
A: Aristotle B: Euclid
C: Pythagoras D: Kepler
Answer : B
Q 6 : VeenaGuru Gopi Krishna was a maestro of which of the following dance forma?
A: Kuchipudi B: Kathak
C: Manipuri D: Bahratanatyam
Answer : B
Q 7 : The first Indian to swim across English channel was
A: V. Merchant B: P. K. Banerji
C: Mihir Sen D: Arati Saha
Answer : C
Q 8 : Ms Kim Campbell is the first woman Prime Minister of
A: Portugal B: Canada
C: Switzerland D: Congo
Answer : B
Q 9 : Michael Jackson is a distinguished person in the field of?
A: Pop Music B: Jounalism
C: Sports D: Acting
Answer : A
Q 10 : Which among the famous danseuses is not an exponent of the Odissi dance style?
A: Sanjukta Panigrahi B: Madhavi Mudgal
C: Sonal Man Singh D: Yamini Krishnamurthy
Answer : D
Q 11 : Who headed the first scientific group to leave for Antarctica in 1982?
A: Dr. D.R. Sengupta B: Dr. S.Z. Kasim
C: Dr. V. K. Raina D: Dr. H. K. Gupta
Answer : B
Q 12 : Girilal Jain was a noted figure in which of the following fields?
A: Social Service B: Journalism
C: Literature D: Politics
Answer : B
Q 13 : Who is known as the ‘Lady with the Lamp’?
A: Florence Nightingale B: Sarojini Naidu
C: Indira Gandhi D: Joan of Arc
Answer : A
Q 14 : Gangubai hangal is the name associated with
A: Literature B: Music
C: Journalism D: Environment
Answer : B
Q 15 : Who is known as ‘Trimurthy of Carnatic Music’?
A: Muthuswami Dikshitar B: Purandardasa
C: Swami Thirunal D: None of these
Answer : A
Q 16 : Naina Devi, was associated with field of?
A: Social Service B: Stage acting
C: Classical dance D: Vocal music
Answer : D
Q 17 : The title of ‘sparrow’ given to
A: Napoleon B: Major General Rajinder Singh
C: T. T. Krishnamachari D: Sardar Patel
Answer : B
Q 18 : Who is known as ‘Desert Fox’?
A: Bismarck B: Eisenhower
C: Gen. Rommel D: Walter Scott
Answer : C
Q 19 : Raja Ravi Verma, was famous in which of the fields?
A: Painting B: Politics
C: Dance D: Music
Answer : A
Q 20 : Pandit Vishwa Mohan Bhatt, who has won the prestigious ‘Grammy Awards’ is an exponent in which of the following musical instruments?
A: Guitar B: Violin
C: sarod D: Tabla
Answer : A

Hope you are satisfied about above article on Famous Personalities Quiz. We will soon update more questions and answers. You can also save our website by pressing CTRL+D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *