Basic General Knowledge – Quiz with Answers

By | September 29, 2015

Basic General Knowledge Quiz for Kids and all those candidates who were participating in different types of competitive examinations.

Q 1 : Which is the highest literary award of the world?
A: Nobel Prize B: Booker Prize
C: Pulitzer Prize D: Magsaysay Award
Answer : B
Q 2 : Which body of UNO gives advisory opinion on legal matters to the bodies and special agencies of the UNO?
A: The Security Council B: International Court of Justice
C: Trusteeship Council D: Secretariat
Answer : B
Q 3 : Which among the sources of energy tapped in India has shown the largest growth till the Eighth plan?
A: Hydro B: Thermal
C: Gas D: Nuclear
Answer : B
Q 4 : When was Mandela inaugurated as first black President?
A: 1994 B: 1999
C: 2000 D: None of the above
Answer : A
Q 5 : Which Bank has the maximum number of branches?
A: ICICI Bank B: HDFC Bank
C: State Bank of India D: State Bank of Patiala
Answer : C
Q 6 : Where is the sports stadium, Green Park, located?
A: Kanpur B: Jamshedpur
C: Cuttack D: Patiala
Answer : A
Q 7 : Which of the following are the important sects of Islam?
A: Catholics and Protestants B: Sunnis and Shias
C: Mahayana and Hinayan D: None of the above
Answer : B
Q 8 : Which is the state with largest urban population?
A: West Bengal B: Maharashtra
C: Kerala D: Goa
Answer : B
Q 9 : Which of the following agencies related to the United Nation was in existence before the Second World War?
A: Food and Agricultural Organisation B: International Labour Organisation
C: World Health Organisation D: International Monetary Fund
Answer : B
Q 10 : When was Zoroaster, the founder of Zoroastrianism born in Media(Iran)?
A: 2000 BC B: 660 BC
C: 1075 BC D: 740 BC
Answer : B
Q 11 : Which missile is designed to defend large installation like oil-fields etc. against enemy air attacks?
A: Akash B: Nag
C: Agni D: Prithvi
Answer : A
Q 12 : When was Lord Buddha born?
A: 586 BC B: 1000 BC
C: 560 BC D: 750 BC
Answer : C
Q 13 : Which are the important minerals found in manipur?
A: Sillimanite, nickel, petroleum B: Oil, coal, manganese
C: Iron, lime, bauxite D: None of the above
Answer : A
Q 14 : Which language is spoken in Karnataka?
A: Marathi B: Hindi
C: Malayalam D: Kannada
Answer : D
Q 15 : Which amongst the following mammals has the highest metabolic rate in terms of oxygen consumption (mm3/g hour)?
A: Dog B: Mouse
C: Rabbit D: Rat
Answer : B
Q 16 : Which is the sacred text of Hinduism?
A: The Vedas B: The Bhagavad Gita
C: The epics of the Mahabharata and the Ramayana D: All of the above
Answer : D
Q 17 : Which is the place of worship for Judoists?
A: Synagogue B: First temple
C: No church or temple D: Monastery
Answer : A
Q 18 : Which is the associated sport of Bombay Gold Cup?
A: Basketball B: Weightlifting
C: Hockey D: Football
Answer : C
Q 19 : When was table tennis introduced in Olympics?
A: 1896 at Athens B: 1988 at Seoul
C: 1924 at Paris D: 1924 at Seoul
Answer : B
Q 20 : When was Mona Lisa painted by Leonardo da Vinci?
A: 1431 AD B: 1492 AD
C: 1504 AD D: 1556 AD
Answer : C

Note: This section contains All Basic GK Questions. it will be updated every week.

6 thoughts on “Basic General Knowledge – Quiz with Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *